Naročnik:
RTV Slovenija

Ka-BAND DSNG reportažno vozilo – TV

Reportažno vozilo je opremljeno in namenjeno za poročanje iz terena z eno kamero. Prenos HD-SDI z vdelanim avdiom v studio se izvaja preko satelita na Ka-bandu ali multi 3G/4G povezav. Uporablja se storitev Eutelsat Newsspoter preko Ka-band satelitskega IP transportnega linka. Reportažno vozilo lahko prevaža štiri osebe v komfortnih sedežih ter njihovo opremo. Shranjevalni prostori, police in predali se nahajajo v potniški kabini in v zadnjem delu. Potniški prostor je preurejen v delovni prostor tako, da lahko služi kot terenska pisarna.
Vozilo omogoča terenski ekipi osnovno zaščito ob slabem vremenu pod dvignjenimi zadnjimi vrati vozila ali pod snemljivem senčnikom. Zadnja dvižna vrata so opremljena tudi z LED razsvetljavo.
Integriran je napajalni sistem, ki je neodvisen od motorja vozila, dva 5kWh Li-Ion bateriji zagotavlja do 8 ur avtonomije. Naprave se lahko napaja tudi iz 230V napajalne mreže. Napajanje in polnjenje je paralelno in avtomatsko. Na strehi je montiran manjši teleskopski drog z močno LED osvetlitvijo. Krmili se ga preko enote, ki se nahaja v zadnjem delu vozila. Luči se lahko namesti do 4 m visoko in rotira za 360° navpično in vodoravno.
Na strešni platformi se nahajajo tudi oranže opozorilne luči, satelitska antena (ND Satcom Ka2Go), komunikacijske antene in dodatni prostor za shranjevanje. Zračni blažilni sistem omogoča nastavitev naklona vozila, s čimer se lahko položaj vozila prilagodi terenu, ko je vozilo parkirano.

Glavne specifikacije

Komunikacija Satelitski terminal zaKa-BAND – SNG kontribucija združljiva z Eutelsat Newsspoter
Oddaljena kontribucija za zunanje dogodke
VIDEO + AVDIO Talkback preko IP (G3/G4/Wi-Fi/Ethernet)
ASI/IP dvosmerni satelitski link – Ka-BAND
DVB-T, IFB, GSM antene
Napajalni sistem 12V – iz alternatorja
230V – preko zunanje povezave do 230V napajanja
Avtonomno napajanje 12V in 230V iz internih Li-Ion baterij 8h@1000W
Vozlio Volkswagen Multivan platforma
Homologirano za 4 osebe
4 kolesni Full Air – samodejno nivojsko vzmetenje
Tenda na eni strani vozila omogoča zaščito pred dežjem in snegom
Osvetlitev Zunanja osvetlitev nameščena na teleskopskem drogu
Daljinsko upravljanje osvetlitve